Silvestrovský fotbálek

Silvestrovský fotbálek

31.12.2023

Tak zase po roce se sešli Stavbaři v dopoledních hodinách na silvestrovském fotbálku v tělocvičně na Severu. Letos se do tělocvičny jako pozorovatel a zapisovatel dostavil bývalý hráč, trenér a prezident klubu Petr Tvrdík.

Celkem byla přislíbena účast šestnácti fotbalistů. Nakonec nás dorazilo dvanáct a dva se omluvili předem, jeden těsně před začátkem a Jarda Lejsek nedorazil. Podle počtu příchozích se domluvíme, zda vytvoříme tři družstva a hrajeme turnajově každý s každým nebo dva týmy se střídáním. Každý rok se týmy tvoří podle datumu narození od nejstaršího po nejmladšího.  Po kontrole datumu narození byly účastníci rozděleny do dvou týmy „A“ a „B“. Celková hrací doba je jako každý rok 90 minut.

Zápas byl ze začátku dost vyrovnaný a bez branek. Mužstvo B se sice ujalo vedení o dvě branky, ale po chvilce to bylo srovnané. Potom přece jenom začalo mít navrch mužstvo B a po odchodu Zbyňka Khola to byla jen otázka skóre. Projevil se zde hlavně rozdíl hráčů, kteří hrají pořád aktivně a nás, co si chodíme jen sem tam kopnout nebo ti co si jdou zahrát jednou za rok na Silvestra.

Tento zápas vyšel střelecky nejlépe Martinovi Stojánkovi a Ondrovi Kholovi. Naopak největší problém měl s tím dát gól, David Peška. Letos vítězili spíše střelci nad brankáři.

Nakonec vše dopadlo dobře a všichni dohráli ve zdraví i když těch 90 minut bylo neskutečně dlouhých.

Vítězi se stali všichni i když zápas nakonec skončil 30:13 pro mužstvo B

Nejlepší střelci:

1 – 2. místo – Martin Stojánek a Ondra Khol (7 gólů)

3 – 4. místo – Michal Holanec a Milan Košťál (5 gólů)

5 – 6. místo – Pavel Dědek a Vlasta Pfeifer (4 góly)

7 – 8. místo – Michal Smolný a Lukáš Hazuka (3 góly)

9. místo – Standa Holanec (2 góly)

10. – 11. místo – Aleš Svoboda a Zbyněk Khol (1 gól) i když Aleš se perfektně trefil i do své

12. místo – David Peška (ten vyšel letos střelecky naprázdno)

Sestava týmu „A“: Standa Holanec, Pavel Dědek, Aleš Svoboda, Zbyněk Khol, David Peška a Michal Holanec

Sestava týmu „B“: Milan Košťál, Michal Smolný, Martin Stojánek, Vlasta Pfeifer, Lukáš Hazuka a Ondra Khol

Po turnaji jsme se přesunuli do naší domovské restaurace Rotunda, ve které už na nás čekal s bohatým občerstvením další fotbalista Martin Kmoníček s Nikolou. Do restaurace dorazili i Roman Kubišta a Láďa Capoušek s manželkami a další manželky fotbalistů. Překvapením byla účast manželky prezidenta klubu Petra Tvrdíka. Pak už nic nebránilo tomu, aby se začalo pořádně slavit.

Co se trochu nepovedlo byl loňský písemný příslib Ládi Capouška a Petra Tvrdíka, že by si ten fotbálek letos na Silvestra mohli s námi dát. Opět to nevyšlo !!!

Foto v sekci fotogalerie sezóna 2023/2024